Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane- to jego główna zaleta. A przy tym bardzo smaczne i stosunkowo nie drogie. Podstawa to pomidory. Reszta to inwencja :)
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 718
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 5540
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6194
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 250
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 718
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 5540
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6194
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 250
Składniki
Pomidory naciąć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na nieduże cząstki.
Zmiksować pomidory stopniowo dodając przyprawy (sól, pieprz i cukier), dodać oliwę i pesto. Miksować na gładką masę. Na koniec dodać kefir i czosnek. Kolejność dodawania składników nie ma wpływu na smak potrawy.
Odstawić do lodówki na 2-3 godzinki. Wszystkie składniki się "przegryzą". Gazpacho lepiej smakuje schłodzone. Ja na wierzch ułożyłam dwie pszenne małe grzanki, pokrojony w słupki ogórek, mozarellę w plasterkach i posypałam siekaną, świeżą bazylią. Dla lepszego efektu wizualnego pokropiłam oliwą i posypałam płatkami chili.