Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane- to jego główna zaleta. A przy tym bardzo smaczne i stosunkowo nie drogie. Podstawa to pomidory. Reszta to inwencja :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7767
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7767
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Składniki
Pomidory naciąć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na nieduże cząstki.
Zmiksować pomidory stopniowo dodając przyprawy (sól, pieprz i cukier), dodać oliwę i pesto. Miksować na gładką masę. Na koniec dodać kefir i czosnek. Kolejność dodawania składników nie ma wpływu na smak potrawy.
Odstawić do lodówki na 2-3 godzinki. Wszystkie składniki się "przegryzą". Gazpacho lepiej smakuje schłodzone. Ja na wierzch ułożyłam dwie pszenne małe grzanki, pokrojony w słupki ogórek, mozarellę w plasterkach i posypałam siekaną, świeżą bazylią. Dla lepszego efektu wizualnego pokropiłam oliwą i posypałam płatkami chili.