Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane- to jego główna zaleta. A przy tym bardzo smaczne i stosunkowo nie drogie. Podstawa to pomidory. Reszta to inwencja :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 623
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 986
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1983
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 623
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 986
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1983
Składniki
Pomidory naciąć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na nieduże cząstki.
Zmiksować pomidory stopniowo dodając przyprawy (sól, pieprz i cukier), dodać oliwę i pesto. Miksować na gładką masę. Na koniec dodać kefir i czosnek. Kolejność dodawania składników nie ma wpływu na smak potrawy.
Odstawić do lodówki na 2-3 godzinki. Wszystkie składniki się "przegryzą". Gazpacho lepiej smakuje schłodzone. Ja na wierzch ułożyłam dwie pszenne małe grzanki, pokrojony w słupki ogórek, mozarellę w plasterkach i posypałam siekaną, świeżą bazylią. Dla lepszego efektu wizualnego pokropiłam oliwą i posypałam płatkami chili.