Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienna sałatka bardzo kolorowa i apetyczna.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 894
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 894
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić z błony, opłukać natrzeć przyprawami podanymi w składnikach i grillować na złoto po wystygnięciu pokroić w paseczki. Boczek uśmażyć na rozgrzanej patelni na chrupiąco, pieczarki zarumienić na łyżce oliwy doprawić solą i pieprzem. Na półmisku układać liście szpinaku, kurczaka, pieczarki, bekon, udekorować cebulą pokrojoną w talarki, całość skropić sokiem z cytryny. Szpinak można też zastąpić sałatą lodową lub rukolą. Smacznego