Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , chrupiące grzanki z krewetkami , doprawione kasztanami wodnymi imbirem, sezamem i ziołami. ;)
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1386
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38544
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1298
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1386
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38544
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1298
Składniki
Pokrój bagietkę na 16 kromek.
Do blendera włóż mięso krewetek, kasztany, imbir, cebulkę bez szczypiorku, sól mąkę kukurydzianą, białko i połowę liścia kolendry. Zmiksuj wszystko na drobne kawałki. Potem dodaj łyżkę wody, wymieszaj, by utworzyła się gładka masa, i przełóż do miski.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na każdą kromkę nałóż masę i równo rozprowadź ją łyżką. Ułóż grzanki na blasze i piecz w piekarniku przez 12-15 minut, aż bagietka się przyrumieni.
Posyp grzanki nasionami sezamu, szczypiorkiem, resztą drobno posiekanej kolendry i podawaj.
Grzanki można podawać. Można podać do nich małą miseczkę jasnego sosu sojowego lub słodkiego sosu chili do zamaczania.