Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, przecieramy na tarce (duże oczka), na patelni roztapiamy masło, na nim smażymy jabłka, dodajemy do nich cynamon i odrobinę cukru, jabłka smażymy 3-4 min, dodajemy ryż, mieszamy wszystko i podsmażamy 3 min pod koniec dolewamy odrobinę kefiru lub jogurtu i na małym ogniu podsmażamy 2 min mieszając. Danie przekładamy do salaterek polewamy odrobiną kefiru/jogurtu z aromatem i posypujemy odrobiną cukru. Życzę smacznego!