Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15079
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15079
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, przecieramy na tarce (duże oczka), na patelni roztapiamy masło, na nim smażymy jabłka, dodajemy do nich cynamon i odrobinę cukru, jabłka smażymy 3-4 min, dodajemy ryż, mieszamy wszystko i podsmażamy 3 min pod koniec dolewamy odrobinę kefiru lub jogurtu i na małym ogniu podsmażamy 2 min mieszając. Danie przekładamy do salaterek polewamy odrobiną kefiru/jogurtu z aromatem i posypujemy odrobiną cukru. Życzę smacznego!