Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 21
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 58
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 55
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 21
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 58
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 55
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 78
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, przecieramy na tarce (duże oczka), na patelni roztapiamy masło, na nim smażymy jabłka, dodajemy do nich cynamon i odrobinę cukru, jabłka smażymy 3-4 min, dodajemy ryż, mieszamy wszystko i podsmażamy 3 min pod koniec dolewamy odrobinę kefiru lub jogurtu i na małym ogniu podsmażamy 2 min mieszając. Danie przekładamy do salaterek polewamy odrobiną kefiru/jogurtu z aromatem i posypujemy odrobiną cukru. Życzę smacznego!