Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 676
Dodano: 21.07.2010
Odsłon: 10030
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Z pieczywa wyciąć szklanką okrąg, posmarować go oliwą i natrzeć czosnkiem. Podpiec na patelni lub w piekarniku.
W wysokim garnku zagotować wodę, do wrzątku wlać ocet. Zmniejszyć płomień pod garnkiem. Wbić jajko do wody. Gotować 2 - 3 min. tak aby białko się ścieło, ale żółtko było płynne. Jajo wyciągać z wody łyżką cedzakową.
SOS: Majonez mieszamy z posiekaną pietruszką i zgniecionym czosnkiem.
Na talerzu układamy: grzanki, na nich szynkę i układamy na tym jajko. Jajko posypujemy pieprzem i solą. Polewamy wszystko sosem. Ozdabiamy wedle uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

madziak 01 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Patrusia od jakiegoś czasu jest to moje ulubione śniadanie :) Dzieki za pomysł...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Raffaello 15 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo smaczne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
mniam pycha!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wz31 21 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda apetycznie.0 Kto głosował? | Odpowiedz