Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na śniadanko. Orginalne Jaja po benedyktyńsku podaje się z sosem holenderskim, ale jest on dość pracochłonny. Moja wersja jest dużo szybsza :).
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6498
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6498
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 824
Składniki
Z pieczywa wyciąć szklanką okrąg, posmarować go oliwą i natrzeć czosnkiem. Podpiec na patelni lub w piekarniku.
W wysokim garnku zagotować wodę, do wrzątku wlać ocet. Zmniejszyć płomień pod garnkiem. Wbić jajko do wody. Gotować 2 - 3 min. tak aby białko się ścieło, ale żółtko było płynne. Jajo wyciągać z wody łyżką cedzakową.
SOS: Majonez mieszamy z posiekaną pietruszką i zgniecionym czosnkiem.
Na talerzu układamy: grzanki, na nich szynkę i układamy na tym jajko. Jajko posypujemy pieprzem i solą. Polewamy wszystko sosem. Ozdabiamy wedle uznania.