Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5258
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2489
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4673
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5258
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2489
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4673
Składniki
Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka. Wszystkie składniki na ciasto połączyć i włożyć do lodówki na od 30 do 60 minut.
Kapustę pokroić i ugotować. Pieczarki podpiec z cebulą i dodać soli. Połączyć z kapustą i studzić.
Rozwałkować ciast (kapuśniaczki nie urosną w piekarniku), nakładać farsz i zwijać.
Posmarować białkiem i posypać kminkiem. Piec około 30 minut w 200 °C.
UWAGA:
Kapuśniaczki posmarowane białkiem maja piękny złoty kolor !