Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45636
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45636
Składniki
Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka. Wszystkie składniki na ciasto połączyć i włożyć do lodówki na od 30 do 60 minut.
Kapustę pokroić i ugotować. Pieczarki podpiec z cebulą i dodać soli. Połączyć z kapustą i studzić.
Rozwałkować ciast (kapuśniaczki nie urosną w piekarniku), nakładać farsz i zwijać.
Posmarować białkiem i posypać kminkiem. Piec około 30 minut w 200 °C.
UWAGA:
Kapuśniaczki posmarowane białkiem maja piękny złoty kolor !