Do góry

Przekąski Przepis na:

KAPUSTA PO CHIŃSKU

KAPUSTA PO CHIŃSKU

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 1302

DOSKONAŁE. DLA TYCH KTÓRZY NIE LUBIĄ BIGOSU.

Składniki

  • biała kapusta, ŚREDNIA GŁÓWKA
  • MIĘSO WIEPRZOWE (KARKÓWKA, ŁOPATKA), KG
  • kiełki soi, 2 PUSZKI
  • Papryka czerwona, 1 SZTUKA
  • por, 1 SZTUKA
  • SOS SOJOWY, PIEPRZ, SÓL, WEGETA
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
KAPUSTA PO CHIŃSKU

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w paski, obsypać wegetą i obrumienić na oleju.

  2. Kapustę sparzyć gorącą wodą i dusić na oleju do zrumienienia. Podlewać wodą.

  3. dodać do kapusty pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojony w krążki por, mięso oraz kiełki soi (bez wody). doprawić do smaku (musi być pierne)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń