Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka po wiejsku z grilla to pyszne danie, które króluje podczas majówki w mojej rodzinie! Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Na patelni roztapiam smalec, podsmażam posiekaną cebulkę z kiszoną kapustą do zmięknięcia. Całość doprawiam do smaku odrobiną cukru, kminku, szczyptą ostrej papryki oraz pieprzem. Chwilę studzę.
Na kawałku folii aluminiowej układam rozkrojoną wzdłuż kaszankę, obkładam ją podsmażoną uprzednio kapustą. Zawartość folii zawijam szczelnie w rulonik. Czynność powtarzam (każdą kaszankę zawijam oddzielnie). Ruloniki z foli układam na grillu i opiekam z każdej strony. Gdy są gotowe, rozwijam folię i kaszankę z kapustą przenoszę na talerz. Można podawać z keczupem lub musztardą. Smacznego!