Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka po wiejsku z grilla to pyszne danie, które króluje podczas majówki w mojej rodzinie! Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1127
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 398
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3300
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 821
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1127
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 398
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3300
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 821
Składniki
Na patelni roztapiam smalec, podsmażam posiekaną cebulkę z kiszoną kapustą do zmięknięcia. Całość doprawiam do smaku odrobiną cukru, kminku, szczyptą ostrej papryki oraz pieprzem. Chwilę studzę.
Na kawałku folii aluminiowej układam rozkrojoną wzdłuż kaszankę, obkładam ją podsmażoną uprzednio kapustą. Zawartość folii zawijam szczelnie w rulonik. Czynność powtarzam (każdą kaszankę zawijam oddzielnie). Ruloniki z foli układam na grillu i opiekam z każdej strony. Gdy są gotowe, rozwijam folię i kaszankę z kapustą przenoszę na talerz. Można podawać z keczupem lub musztardą. Smacznego!