Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka po wiejsku z grilla to pyszne danie, które króluje podczas majówki w mojej rodzinie! Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1060
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1060
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Składniki
Na patelni roztapiam smalec, podsmażam posiekaną cebulkę z kiszoną kapustą do zmięknięcia. Całość doprawiam do smaku odrobiną cukru, kminku, szczyptą ostrej papryki oraz pieprzem. Chwilę studzę.
Na kawałku folii aluminiowej układam rozkrojoną wzdłuż kaszankę, obkładam ją podsmażoną uprzednio kapustą. Zawartość folii zawijam szczelnie w rulonik. Czynność powtarzam (każdą kaszankę zawijam oddzielnie). Ruloniki z foli układam na grillu i opiekam z każdej strony. Gdy są gotowe, rozwijam folię i kaszankę z kapustą przenoszę na talerz. Można podawać z keczupem lub musztardą. Smacznego!