Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka po wiejsku z grilla to pyszne danie, które króluje podczas majówki w mojej rodzinie! Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4967
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4967
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Składniki
Na patelni roztapiam smalec, podsmażam posiekaną cebulkę z kiszoną kapustą do zmięknięcia. Całość doprawiam do smaku odrobiną cukru, kminku, szczyptą ostrej papryki oraz pieprzem. Chwilę studzę.
Na kawałku folii aluminiowej układam rozkrojoną wzdłuż kaszankę, obkładam ją podsmażoną uprzednio kapustą. Zawartość folii zawijam szczelnie w rulonik. Czynność powtarzam (każdą kaszankę zawijam oddzielnie). Ruloniki z foli układam na grillu i opiekam z każdej strony. Gdy są gotowe, rozwijam folię i kaszankę z kapustą przenoszę na talerz. Można podawać z keczupem lub musztardą. Smacznego!