Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KASZI to przepyszne koreczki z polskich kasz z nadzieniem z sera, warzyw lub owoców morza, albo wędlin owinięte w orni -algi morskie. Podstawowy składnik – kasze - są bogatym źródłem białka, błonnika, tłuszczy roślinnych i soli mineralnych, a zawarte w nich węglowodany złożone to idealne źródło energii uwalnianej stopniowo podczas trawienia. Algi morskie zawierają mnóstwo witamin i mikroelementów. Tak więc KASZI to nie tylko wyjątkowy smak ale przede wszystkim spichlerz witamin i energii. KASZI można przygotować w wersji wegetariańskiej lub w wersji wędliniarskiej. Informacje o produkcie www.kaszi.eu
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5493
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 129
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 123
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 236
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 346
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5493
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 129
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 123
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 236
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 346
Składniki
Sposób przygotowania: Kaszę płuczemy trzykrotnie. Do garnka wlewamy zimną wodę, wsypujemy kaszę, dodajemy kostkę warzywną, sól, pieprz ziołowy i gotujemy ok. 40 minut na wolnym ogniu aż woda zostanie wchłonięta przez kaszę a ziarenka kaszy po przekrojeniu nie będą miały białego środka. Pod koniec gotowania dodajemy oliwę i kaszę manną wymieszaną w 3/4 szklanki wody. Tak ugotowaną kaszę studzimy. Farsz Paprykę kroimy w kostkę, blanszujemy na maśle z dodatkiem papryki słodkiej i czuszki. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy do smaku solą. Nakładamy farsz na każdy płatek papieru ryżowego, wystające brzegi papieru zwilżamy wodą. Papier zawijamy tak jak krokiety, zlepiając brzegi. Przed podaniem podsmażamy z każdej strony po 2 minuty na gorącym oleju. Smacznego. Andrzej Zamojski fundacja@kaszi.eu www.kaszi.eu