Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31282
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31282
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Kalarepę, marchew,pietruszkę,seler kroję w 5-cio centymetrowe słupki grubości ok.1 centymetra. Kalafior i brokuła rwę na małe różyczki.
Wszystko mieszam z ząbkami czosnku ( obranego rzecz jasna:) i wrzucam do kamiennego garnka. Dodaję dodatki;koper, ziele, liść laurowy i chrzan. I to wszystko zalewam gorącą wodą z solą ( proporcja 1 litr wody na 2 łyżki płaskie soli). I czekam tydzień. Kolorowo wygląda i świetnie smakuje.