Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kluski śląskie w połączeniu z tym gulaszem i zastępuje on problem robienia surówki....przynajmniej u mnie. Smacznego
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17004
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2450
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4620
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1780
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17004
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2450
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4620
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1780
Składniki
Łopatkę kroję w duże kawałki i chwilę podsmażam, dodaję grubo pokrojoną cebulę i posiekaną w kostkę paprykę, czosnek, przyprawy i przecier pomidorowy (ogórka nie dodaję). Podsypuję to mąką i zalewam wodą tak aby mięso i warzywa były nią przykryte, duszę do miękkości i pod koniec wrzucam jeszcze marchew startą na dużych oczkach, żeby doszła. Jeśli mi wychodzi za rzadkie to dodatkowo zagęszczam mąką. Danie posypuję zieleniną.