Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu. Nadają się zarowno na danie główne, jak rownież na przekąskę podczas przyjęcia. Lubią je nie tylko dorosli, ale także dzieci.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Do miski przekladamy mięso. Wbijamy jajko. Cebulkę,czosnek i natke pietruszki drobniutko siekamy, a paprykę kroimy na małe kosteczki. Wszystko razem mieszamy, na końcu dodając wczesniej ugotowany i wystudzony ryż. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką.
Uformowane kuleczki obtaczamy w bułce tartej i ukladamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na oliwie z każdej strony, do ładnego zarumienienia. Podajemy na cieplo lub zimno. :)