Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu. Nadają się zarowno na danie główne, jak rownież na przekąskę podczas przyjęcia. Lubią je nie tylko dorosli, ale także dzieci.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5020
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7641
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5020
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7641
Składniki
Do miski przekladamy mięso. Wbijamy jajko. Cebulkę,czosnek i natke pietruszki drobniutko siekamy, a paprykę kroimy na małe kosteczki. Wszystko razem mieszamy, na końcu dodając wczesniej ugotowany i wystudzony ryż. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką.
Uformowane kuleczki obtaczamy w bułce tartej i ukladamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na oliwie z każdej strony, do ładnego zarumienienia. Podajemy na cieplo lub zimno. :)