Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 195
Dodano: 12.01.2008
Odsłon: 36548
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pokroić ser w kosteczki. Salami, jeśli plastry są duże, pokroić plastry na połową i jeszcze raz na połowę. Kabanosy pokroić na kawałki. Paprykę pokroić na małe kawałeczki. Na wykałaczkę nakłuć najpierw kosteczkę sera. Następnie od góry, aby ser był podstawką, nakłuwać po kolei: kawałek papryki, kawałek kabanosa, bądź zrolowany kawałek plasterka salami. Na samą górę jeszcze raz nakłuć paprykę. Dla urozmaicenia smaków, można użyć 2 rodzajów sera, po 250g każdego, kabanosów wieprzowych i drobiowych, każdego po dwa. Paprykę czerwoną można zastąpić żółtą, bądź użyć dwóch rodzajów, co urozmaici zarówno smak jak i kolorystykę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)