Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki doskonałe na imprezę. W zależności od ilości osób na imprezie można zmienić proporcje składników. 140 koreczków, to kopiasty talerz koreczków nie poustawianych oraz co najmniej 3 talerze koreczków poustawianych. Salami oraz kabanos zapewnią, że koreczki będą odrobinę tłuste, co jest dobrym wyjściem przy imprezach zakrapianych alkoholem.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 667
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 667
Składniki
Pokroić ser w kosteczki. Salami, jeśli plastry są duże, pokroić plastry na połową i jeszcze raz na połowę. Kabanosy pokroić na kawałki. Paprykę pokroić na małe kawałeczki. Na wykałaczkę nakłuć najpierw kosteczkę sera. Następnie od góry, aby ser był podstawką, nakłuwać po kolei: kawałek papryki, kawałek kabanosa, bądź zrolowany kawałek plasterka salami. Na samą górę jeszcze raz nakłuć paprykę. Dla urozmaicenia smaków, można użyć 2 rodzajów sera, po 250g każdego, kabanosów wieprzowych i drobiowych, każdego po dwa. Paprykę czerwoną można zastąpić żółtą, bądź użyć dwóch rodzajów, co urozmaici zarówno smak jak i kolorystykę.