Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki doskonałe na imprezę. W zależności od ilości osób na imprezie można zmienić proporcje składników. 140 koreczków, to kopiasty talerz koreczków nie poustawianych oraz co najmniej 3 talerze koreczków poustawianych. Salami oraz kabanos zapewnią, że koreczki będą odrobinę tłuste, co jest dobrym wyjściem przy imprezach zakrapianych alkoholem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Pokroić ser w kosteczki. Salami, jeśli plastry są duże, pokroić plastry na połową i jeszcze raz na połowę. Kabanosy pokroić na kawałki. Paprykę pokroić na małe kawałeczki. Na wykałaczkę nakłuć najpierw kosteczkę sera. Następnie od góry, aby ser był podstawką, nakłuwać po kolei: kawałek papryki, kawałek kabanosa, bądź zrolowany kawałek plasterka salami. Na samą górę jeszcze raz nakłuć paprykę. Dla urozmaicenia smaków, można użyć 2 rodzajów sera, po 250g każdego, kabanosów wieprzowych i drobiowych, każdego po dwa. Paprykę czerwoną można zastąpić żółtą, bądź użyć dwóch rodzajów, co urozmaici zarówno smak jak i kolorystykę.