Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki z makreli wedzonej

Kotleciki z makreli wedzonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 4098

Danie kuchni afrykanskiej. Doskonale na przystawke lub przekaske. Bardzo latwe w wykonaniu. Dla amatorow wedzonych ryb.

Składniki

  • wdzona makrela, 1szt
  • cebula, 1szt
  • zielona pietruszka, 1/2 peczka
  • jajko, 1szt
  • maka, 1 - 1 1/2 filizanki
  • proszek do pieczenia, 1 lyzeczka
  • czerwone chilli, 1 szt
  • mielone ziele angielskie, 1/2 lyzeczki
  • majeranek, 1/2 lyzeczki
  • tymianek, 1/2 lyzeczki
  • bialy pieprz, 1/4 lyzeczki
  • sol,pieprz
  • olej do smazenia
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki z makreli wedzonej

Przygotowanie

  1. Makrele obrac ze skory i osci, rozdrobnic widelcem i dodac przyprawy, dokladnie wymieszac. Cebule, pietruszke i chilli pokroic jak najdrobniej i dodac do ryby. Dodac jajko, make i proszek do pieczenia, dokladnie wymieszac.

  2. Mase nakladac lyzka na rozgrzana patenie i smazyc na zloto. Podawac z salata i sosem chilli lub czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń