Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie,szybkie i łatwe. Danie mozemy przyrządzić z produktów, które są dostępne prawie w każdym ogólnospożywczym sklepie badź w markecie.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 98
Składniki
Gotujemy fasolę na miękko.2.Dukamy fasolę tak jak ziemniaki, aby powstało a''''la piree.3.Do podukanej fasoli dodajemy przyprawy- według uznania, ale polecam przede wszystkim pieprz(szczypta), sół oczywiście, oregano, curry, czerwona papryka, czosnek granulowany i dodatkowo przyprawy ziołowe.4.Wszystko mieszamy i na chwilę odstawiamy aby fasola przeszła aromatem z przypraw.5.Międzyczasie wstawiamy drobno posiekana kiełbaskę i cebulkę na patalnię i samżymy (na wolnym ogniu), aż nabierze szklistego koloru.6. Kiełbaskę i cebulę dodajemy do masy z wcześniej przygotowanej fasoli z przyprawami.
1.Mając taką masę, tworzymy z wyżej wymienionych i połączonych ze sobą składników, kotlety; mogą być różnej wielkości, według uznania.Przygotowany kotlet namaczamy w jajku(wczesniej przygotowanym na talezyku lub miseczce), a następnie w panierce obtaczamy( czyli w bułce tartej)3. Kładziemy tak przygotowane kotlety na średnio rozgrzany olej na patelni i smażymy ok. 15-20 minut przekładając z jednej strony na drugą.
Ostatnim krokiem jest wyłożenie tych kotlecików na tależ. Niekoniecznie trzeba podawać do nich zemniaki. Najlepiej kotlety smakują w połączeniu ze świezo zrobioną surówką. Smacznego ! :-)