Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkość w przygotowaniu i prostota w wykonaniu
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 183
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1755
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3301
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26796
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 183
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1755
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3301
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26796
Składniki
Jajka (8 szt) gotujemy na twardo, w oddzielnym garnku smażymy pokrojoną na drobno cebulę aż do uzyskania złotego koloru, bułkę moczymy w wodzie do momentu zmięknięcia, po paru minutach bułki odciskamy z nadmiaru wody.
Jajka przeciskamy przez praskę do ziemniaków dodając kolejno cebulę wyciśniętą bułkę i jedno surowe jajko. Wszystko razem mieszamy, aż do uzyskania lekkiej jednolitej konsystencji (w razie gdy masa jest zbyt rzadka można dodać bułkę tartą), kolejno formujemy kotleciki panierując w bułce tartej, smażąc na rozgrzanym oleju około 10 minut, aż uzyskają złocisty kolor, a skórka będzie twarda. Smacznego