Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poziom trudności: ŁATWE Koszty: TANIE
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Wymieszać bryndzę z 2-3 łyżkami jogurtu i z resztą składników, dosmakować. Można podawać z krakersami lub używać jako nadzienia.
Bakłażan pokroić w cienkie plastry wzdłuż, posolić i odczekać, aż się zrosi, wytrzeć i usmażyć na małej ilości oliwy. Na ostudzone bakłażany nakładać trochę kremu i rolować, podawać na przekąskę.
Rozbitą pierś kurczaka posolić i posypać pieprzem, na środek nakładać krem, rolować, oprószyć mąką, spiąć wykałaczką, smażyć na oliwie, podlewając rosołem i białym winem.