Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 222
Dodano: 11.03.2011
Odsłon: 19369
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebule i czosnek posiekac, lekko podsmazyc na oliwie, marchew pokroic na cienkie talarki, dodac cebuli i czosnku, smazyc ciagle mieszajac. Po 5 min. dodac pokrojona w niezbyt drobna kostke dynie. Dodac tyle wody, aby ledwo zakryla warzywa, dodac sol i curry, przetarte pomidory, gotowac 15-20 min.
Zmiksowac blenderem na gladka mase, dodac smietanke i miod, wymieszac.
pieczywo pokroic w kostke, opiekac w piekarniku ok.3-5 min.
Zupe podawac z grzankami, posypana rzezucha.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

binka 16 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Cudowna!! Wyrpóbowałam :) Dziękuję za wspaniały przepis!! Pozdrawiam ciepło :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 11 marca 2011Zgłoś do usunięcia
to musi być super zupka0 Kto głosował? | Odpowiedz