Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie kremowa, aromatyczna, z lekka nuta slodyczy...
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Cebule i czosnek posiekac, lekko podsmazyc na oliwie, marchew pokroic na cienkie talarki, dodac cebuli i czosnku, smazyc ciagle mieszajac. Po 5 min. dodac pokrojona w niezbyt drobna kostke dynie. Dodac tyle wody, aby ledwo zakryla warzywa, dodac sol i curry, przetarte pomidory, gotowac 15-20 min.
Zmiksowac blenderem na gladka mase, dodac smietanke i miod, wymieszac.
pieczywo pokroic w kostke, opiekac w piekarniku ok.3-5 min.
Zupe podawac z grzankami, posypana rzezucha.