Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie kremowa, aromatyczna, z lekka nuta slodyczy...
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35592
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1172
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1745
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5922
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35592
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1172
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1745
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5922
Składniki
Cebule i czosnek posiekac, lekko podsmazyc na oliwie, marchew pokroic na cienkie talarki, dodac cebuli i czosnku, smazyc ciagle mieszajac. Po 5 min. dodac pokrojona w niezbyt drobna kostke dynie. Dodac tyle wody, aby ledwo zakryla warzywa, dodac sol i curry, przetarte pomidory, gotowac 15-20 min.
Zmiksowac blenderem na gladka mase, dodac smietanke i miod, wymieszac.
pieczywo pokroic w kostke, opiekac w piekarniku ok.3-5 min.
Zupe podawac z grzankami, posypana rzezucha.