Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Składniki
Przelewam wrzątkiem krewetki, odcedzam. Podgrzewam w głębokiej patelni olej.
Robię ciasto z mąki, piwa, proszku do pieczenia i przypraw. Jak naleśnikowe, trochę gęstsze by nie spływało z krewetek. Przyprawiam na ostro, nie żałuję papryki i pieprzu cayenne.
Maczam krewetki w cieście trzymając je za ogonek. Gdy się przyrumienią obracam. Wyjmuję na ręczniki papierowe. Podaję z ćwiartkami cytryny.