Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2058
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17930
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1956
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2058
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17930
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1956
Składniki
Przelewam wrzątkiem krewetki, odcedzam. Podgrzewam w głębokiej patelni olej.
Robię ciasto z mąki, piwa, proszku do pieczenia i przypraw. Jak naleśnikowe, trochę gęstsze by nie spływało z krewetek. Przyprawiam na ostro, nie żałuję papryki i pieprzu cayenne.
Maczam krewetki w cieście trzymając je za ogonek. Gdy się przyrumienią obracam. Wyjmuję na ręczniki papierowe. Podaję z ćwiartkami cytryny.