Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1218
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2885
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78674
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 397
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1218
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2885
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78674
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 397
Składniki
Przelewam wrzątkiem krewetki, odcedzam. Podgrzewam w głębokiej patelni olej.
Robię ciasto z mąki, piwa, proszku do pieczenia i przypraw. Jak naleśnikowe, trochę gęstsze by nie spływało z krewetek. Przyprawiam na ostro, nie żałuję papryki i pieprzu cayenne.
Maczam krewetki w cieście trzymając je za ogonek. Gdy się przyrumienią obracam. Wyjmuję na ręczniki papierowe. Podaję z ćwiartkami cytryny.