Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54445
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54445
 
         
         
                Składniki
Przelewam wrzątkiem krewetki, odcedzam. Podgrzewam w głębokiej patelni olej.
Robię ciasto z mąki, piwa, proszku do pieczenia i przypraw. Jak naleśnikowe, trochę gęstsze by nie spływało z krewetek. Przyprawiam na ostro, nie żałuję papryki i pieprzu cayenne.
Maczam krewetki w cieście trzymając je za ogonek. Gdy się przyrumienią obracam. Wyjmuję na ręczniki papierowe. Podaję z ćwiartkami cytryny.