Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2623
Dodano: 16.06.2008
Odsłon: 19153
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Umyć i obrać krewetki. Dzień przed podaniem moczyć w marynacie z : rozdrobnionego czosnku, pokrojonej cebulki, sosu sojowego, czerwonego wina, oliwy z oliwek i pieprzu. Następnego dnia krewetki wraz z marynatą wlać na patelnię i podsmażać do momentu aż krewetki nie będą surowe. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Vespula 17 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Szkoda, że żadnych proporcji nie ma. Zrobiłam, wyszły średnie, cebula zabiła smak krewetek niestety. Dla tych co nie lubią owoców morza pewnie idealne, dla smakoszy - nie bardzo.0 Kto głosował? | Odpowiedz

malga8 27 maja 2009Zgłoś do usunięcia
i do ulubionych5 Kto głosował? | Odpowiedz

malga8 27 maja 2009Zgłoś do usunięcia
do ulubionych---5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 28 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Jakie moczenie krewetek....! I jaka cebula ? Chyba,żeby z premedytacją zabić smak tego delikatnego mięska.Surowe krewetki smaży się około 1-2 min.Trzeba trochę poczytać o owocach morza,zanim napisze się pseudo przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 25 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Moj narzeczony uwielbia owoce morza, zresztą ja też. Wczoraj robiłam krewetki wg Twojego przepisu, wyszły pyszne!5 Kto głosował? | Odpowiedz