Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nawet zatwardziali przeciwnicy krewetek polubią je w tym aromatycznym sosiku
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Wlewamy olej na patelnię,dodajemy szalotkę,czosnek wygnieciony,imbir utarty,przyprawy w proszku wszystkie i lekko podsmażamy,dodajemy krewetki i smażymy ok 3 min z każdej strony,wyciskamy sok z cytryny i podlewamy nim krewetki,dusimy jeszcze 3 min .solimy.
Robimy majonez z czosnkiem,ale nie jest to konieczne ponieważ sos spod krewetek jest pyszny wycierany z talerza bagietkę:)