Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nawet zatwardziali przeciwnicy krewetek polubią je w tym aromatycznym sosiku
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27332
Polecam, pychota.
Odsłon: 243
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 74
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27332
Polecam, pychota.
Odsłon: 243
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 74
Składniki
Wlewamy olej na patelnię,dodajemy szalotkę,czosnek wygnieciony,imbir utarty,przyprawy w proszku wszystkie i lekko podsmażamy,dodajemy krewetki i smażymy ok 3 min z każdej strony,wyciskamy sok z cytryny i podlewamy nim krewetki,dusimy jeszcze 3 min .solimy.
Robimy majonez z czosnkiem,ale nie jest to konieczne ponieważ sos spod krewetek jest pyszny wycierany z talerza bagietkę:)