Do góry

Przekąski Przepis na:

krewetki zjadliwe

krewetki zjadliwe

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 740

Dodano:

Odsłon: 4146

nawet zatwardziali przeciwnicy krewetek polubią je w tym aromatycznym sosiku

Składniki

  • krewetki duże, ok 50 dag
  • cebula szalotka, 2 szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • cytryna, sztuka
  • olej, ok3łyżki
  • curry, 1/2łyżeczki
  • papryka, 1/2łyzeczki
  • kolendra proszek, 1/2łyżeczki
  • kumin, 1/2łyżeczki
  • imbir świeży, 1/2łyżeczki
  • sól, szczypta
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
krewetki zjadliwe

Przygotowanie

  1. Wlewamy olej na patelnię,dodajemy szalotkę,czosnek wygnieciony,imbir utarty,przyprawy w proszku wszystkie i lekko podsmażamy,dodajemy krewetki i smażymy ok 3 min z każdej strony,wyciskamy sok z cytryny i podlewamy nim krewetki,dusimy jeszcze 3 min .solimy.

  2. Robimy majonez z czosnkiem,ale nie jest to konieczne ponieważ sos spod krewetek jest pyszny wycierany z talerza bagietkę:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń