Przekąski Przepis na:
krewetki zjadliwe

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 673
Dodano: 16.02.2010
Odsłon: 3922
Składniki
- krewetki duże, ok 50 dag
- cebula szalotka, 2 szt
- czosnek, 2 ząbki
- cytryna, sztuka
- olej, ok3łyżki
- curry, 1/2łyżeczki
- papryka, 1/2łyzeczki
- kolendra proszek, 1/2łyżeczki
- kumin, 1/2łyżeczki
- imbir świeży, 1/2łyżeczki
- sól, szczypta
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Wlewamy olej na patelnię,dodajemy szalotkę,czosnek wygnieciony,imbir utarty,przyprawy w proszku wszystkie i lekko podsmażamy,dodajemy krewetki i smażymy ok 3 min z każdej strony,wyciskamy sok z cytryny i podlewamy nim krewetki,dusimy jeszcze 3 min .solimy.
-
Robimy majonez z czosnkiem,ale nie jest to konieczne ponieważ sos spod krewetek jest pyszny wycierany z talerza bagietkę:)
Komentarze do przepisu (0)