Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą. Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki i mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy oczywiście użyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)
Z ciasta wycinamy kółka. Potrzebne nam na spód i wierzch koszyczków.
Z reszty ciasta wycinamy grubsze paski ciasta i obklejamy spód ciasta dookoła. Spód ciasta przekłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto na papierze do pieczenia wstawiamy do piekarnika. I pieczemy przez ok 10 minut.
Kiedy je wyjmiemy i trochę przestygnie, możemy do niego włożyć nasz farsz z krewetek. Posypujemy posiekanym koperkiem :) Gotowe! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

martinezo 27 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Piękna przystawka :-)pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
piękna fota !!! :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

smakowisko 26 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Super pomysł na krewetki, nie przepadam za nimi, ale to dani wygląda bardzo zachęcająco- może polubię krewetki :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz