Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5053
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13608
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7693
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5053
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13608
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7693
Składniki
Z podanych składników przygotowac ciasto naleśnikowe. Usmażyc naleśniki, z podanych s kładników powinno wyjśc ok 5 szt. Ugotowac 1 torebkę kaszy gryczanej. Kaszę wyjąc do miski i wymieszac ze 100g twarogu. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Smarowac naleśniki i zwijac w kopertę, obtoczyc w roztrzepanym jajku i tartej bułeczce, kłaśc na rozgrzany olej na patelnię i obsmażyc. UWAGA:Farsz można doprawic według własnych inwencji np. dodac jajko, przesmażoną cebulkę lub pieczarki.