Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 58
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 58
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 831
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy na gładką masę. Dobrze rozgrzewamy patelnię i smażymy naleśniki. Z podanym proporcji mi wyszły 4 naleśniki.
Parówki zawijamy w naleśniki. Opcjonalnie, jeśli lubimy możemy dodać plasterek żółtego sera ;-)
Gotowe krokiety obtaczamy w rozkłóconych jajkach a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane krokiety smażymy na małym ogniu kilka minut na złoty kolor. Gotowe krokiety podajemy z ketchupem bądź ulubionym sosem. Smacznego :-)