Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być świetną przekąską jeśli spodziewamy się gości :)
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1730
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35054
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 196
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 97
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5957
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1730
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35054
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 196
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 97
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5957
Składniki
Wyjąć z udek kości i mięso pokroić na małe kawałeczki. Dodać sól i pieprz do smaku i odstawić na chwilę. W osobnym pojemniku rozbij jajka z 1/2 filiżanki oliwy z oliwek. Pomieszaj ze sobą bułkę tartą, parmezan, zioła i kolendrę. Kolejno zanurzaj kawałki kurczaka najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Następnie smaż na oliwie z oliwek aż kurczak sie zarumieni.