Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś z koperkiem to wyjątkowa gratka dla smakoszy ryb. Danie jest bardzo popularne w Skandynawii, może być traktowane jako przystawka. Znakomicie smakuje też, jako prosty posiłek. Cieniutkie kawałki ryb można położyć na świeży chleb z masłem. Pyszne!
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 693
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3558
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 103
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 6347
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 693
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3558
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 103
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 6347
Składniki
Do marynowania musicie kupić dorodny, gruby płat łososia, który trzeba dokładnie oczyścić z ości. Jeśli mięso jest świże ości trudno usunąć, można pomóc sobie kleszczami kuchennymi. Nie musicie natomias usówać skóry, ani łusek. Oczyszczony płat mięsa przetnijcie na dwie równe połowy. Koperek, cókier i sól wymieszajcie i nałóżcie na jeden płat mięsa, przykryjcie drógim, tak by skóra była na zewnątrz obu płatów. Teraz trzeba rybę zawinąć szczelnie folią spożywczą, włożyć do naczynia i docisnąć czymś ciężkim. Tak przygotowaną rybę odstawiamy w zimne miejsce na ok 2,3 dni. Codziennie rybę trzeba przewracać na drugą stronę. Po kilu godzinach puści sporo soku, to dobry znak, że mięso się marynuje. Po 2,3 dniach mięso odwijamy, usówamy nadmiar koperku i przekładamy do czystego naczynia. Różowe części mięsa delikatnie polewamy magi i sporo olejem. Rybę należy kroić w cieniutkie plasterki. Można podawać z zieloną sałatą lub pieczywem i masłem. Smacznego!