Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś z koperkiem to wyjątkowa gratka dla smakoszy ryb. Danie jest bardzo popularne w Skandynawii, może być traktowane jako przystawka. Znakomicie smakuje też, jako prosty posiłek. Cieniutkie kawałki ryb można położyć na świeży chleb z masłem. Pyszne!
Do marynowania musicie kupić dorodny, gruby płat łososia, który trzeba dokładnie oczyścić z ości. Jeśli mięso jest świże ości trudno usunąć, można pomóc sobie kleszczami kuchennymi. Nie musicie natomias usówać skóry, ani łusek.
Oczyszczony płat mięsa przetnijcie na dwie równe połowy.
Koperek, cókier i sól wymieszajcie i nałóżcie na jeden płat mięsa, przykryjcie drógim, tak by skóra była na zewnątrz obu płatów.
Teraz trzeba rybę zawinąć szczelnie folią spożywczą, włożyć do naczynia i docisnąć czymś ciężkim. Tak przygotowaną rybę odstawiamy w zimne miejsce na ok 2,3 dni. Codziennie rybę trzeba przewracać na drugą stronę. Po kilu godzinach puści sporo soku, to dobry znak, że mięso się marynuje.
Po 2,3 dniach mięso odwijamy, usówamy nadmiar koperku i przekładamy do czystego naczynia. Różowe części mięsa delikatnie polewamy magi i sporo olejem.
Rybę należy kroić w cieniutkie plasterki. Można podawać z zieloną sałatą lub pieczywem i masłem. Smacznego!
Kto lubi delikatne, różowe mięsko łososia - zapraszam! Marynata robi swoje! :)
Odsłon: 30002
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 214
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To do...
Odsłon: 1210
Propozycja dla osób poszukujących nowego sposobu na danie z ziemniakami. To p...
Odsłon: 802
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17198
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 514
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 214
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To do...
Odsłon: 1210
Propozycja dla osób poszukujących nowego sposobu na danie z ziemniakami. To p...
Odsłon: 802
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17198
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 514
Składniki
Do marynowania musicie kupić dorodny, gruby płat łososia, który trzeba dokładnie oczyścić z ości. Jeśli mięso jest świże ości trudno usunąć, można pomóc sobie kleszczami kuchennymi. Nie musicie natomias usówać skóry, ani łusek. Oczyszczony płat mięsa przetnijcie na dwie równe połowy. Koperek, cókier i sól wymieszajcie i nałóżcie na jeden płat mięsa, przykryjcie drógim, tak by skóra była na zewnątrz obu płatów. Teraz trzeba rybę zawinąć szczelnie folią spożywczą, włożyć do naczynia i docisnąć czymś ciężkim. Tak przygotowaną rybę odstawiamy w zimne miejsce na ok 2,3 dni. Codziennie rybę trzeba przewracać na drugą stronę. Po kilu godzinach puści sporo soku, to dobry znak, że mięso się marynuje. Po 2,3 dniach mięso odwijamy, usówamy nadmiar koperku i przekładamy do czystego naczynia. Różowe części mięsa delikatnie polewamy magi i sporo olejem. Rybę należy kroić w cieniutkie plasterki. Można podawać z zieloną sałatą lub pieczywem i masłem. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 128
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 163