Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło takie jest bombą witaminową. Natka pietruszki i czosnek zawierają witaminę C i cenne żelazo. Natki nie spożywamy w dużych ilościach niestety. W 100 gramach zawiera dwa razy więcej witaminy C niż czarna porzeczka. Jak wiadomo czarna porzeczka ma więcej witaminy C niż cytryna czyli dostarcza również bardzo dużych ilości tej witaminy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1036
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4672
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1332
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1036
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4672
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1332
Składniki
Natkę pietruszki świeżą siekamy (ja używam mrożonej już wcześniej posiekanej).
Ząbki czosnku obrać i wycisnąć przez praskę (ewentualnie posiekać nożem).
Jeżeli chcemy mieć bardzo drobne kawałeczki czosnku i pietruszki można zmiksować blenderem.
Wszystkie składniki łączymy.
Takie masło bez problemu przechowywane w lodówce utrzyma się tydzień czasu.