Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło takie jest bombą witaminową. Natka pietruszki i czosnek zawierają witaminę C i cenne żelazo. Natki nie spożywamy w dużych ilościach niestety. W 100 gramach zawiera dwa razy więcej witaminy C niż czarna porzeczka. Jak wiadomo czarna porzeczka ma więcej witaminy C niż cytryna czyli dostarcza również bardzo dużych ilości tej witaminy.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 19
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 22
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 19
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 18
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 18
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 19
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 22
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 19
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 18
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 18
Składniki
Natkę pietruszki świeżą siekamy (ja używam mrożonej już wcześniej posiekanej).
Ząbki czosnku obrać i wycisnąć przez praskę (ewentualnie posiekać nożem).
Jeżeli chcemy mieć bardzo drobne kawałeczki czosnku i pietruszki można zmiksować blenderem.
Wszystkie składniki łączymy.
Takie masło bez problemu przechowywane w lodówce utrzyma się tydzień czasu.