Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło takie jest bombą witaminową. Natka pietruszki i czosnek zawierają witaminę C i cenne żelazo. Natki nie spożywamy w dużych ilościach niestety. W 100 gramach zawiera dwa razy więcej witaminy C niż czarna porzeczka. Jak wiadomo czarna porzeczka ma więcej witaminy C niż cytryna czyli dostarcza również bardzo dużych ilości tej witaminy.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Natkę pietruszki świeżą siekamy (ja używam mrożonej już wcześniej posiekanej).
Ząbki czosnku obrać i wycisnąć przez praskę (ewentualnie posiekać nożem).
Jeżeli chcemy mieć bardzo drobne kawałeczki czosnku i pietruszki można zmiksować blenderem.
Wszystkie składniki łączymy.
Takie masło bez problemu przechowywane w lodówce utrzyma się tydzień czasu.