Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... i nie tylko!!! Choć troszkę pracochłonna,świetnie nadaje się dla początkujących kuchcików ;) Poza tym może być lunchem,kolacją,przystawką,a poprzedzona zupą - obiadem. Słowem - danie wszechstronne! ;)))
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4335
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417215
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4335
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417215
Składniki
Poszatkować cebulę na cienkie półkrążki. W rondlu rozgrzać tłuszcz,zrumienić cebulę.
Do rondla dodać mięso mielone,mocno doprawić i usmażyć dokładnie rozdrabniając.
W tym czasie pokroić pieczarki,paprykę i ogórki w cieniutkie półplasterki. Poszatkować koperek. Dodać z kukurydzą do smażonego mięsa. Smażyć nadal,aż odparuje połowa płynu,który wycieknie z warzyw.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i ew. jeszcze doprawić - farsz powinien być bardzo pikantny,dość słony i wilgotny (złagodzi go bułka). Zestawić z ognia.
Bułki zmoczyć pod bieżącą wodą,by w piecyku skórka nie stwardniała. Przekroić je wzdłuż i wydrążyć. Miąższ z trzech połówek drobno pokruszyć i dodać do farszu.
Żółty ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami,2/3 dodać do farszu,dokładnie wymieszać.
Napełnić połówki bułek farszem,posypać resztą żółtego sera i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Kiedy ser się stopi,a zapiekanki zrumienią,wyjmujemy je i od razu podajemy,najlepiej z sałatą i pomidorami.
SMACZNEGO!!!