Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na imprezę zamiast krakersów, smakują zarówno na zimno jak i na ciepło, można je mrozić :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18644
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18644
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopnii
Mąkę i proszek przesiewamy do miski, dodajemy sól i przyprawy.
W innym naczyniu roztrzepujemy delikatnie jajka, dodajemy mleko, olej, marchewkę i ser. Na tym etapie można dodać np świeżą pietruszkę, szczypiorek.
Do miski z mąką dodajemy zawartość drugiego naczynia delikatnie mieszając tylko do połączenia się składników.
Foremkę do muffinek posmarować masłem i wyłożyć ciasto prawie do końca wysokości foremki. Zetrzeć trochę sera na wierzchu i włożyć do piekarnika. Piec około 25 minut ( pieczenie od dołu plus końcówka, około 5min termoobieg ) Proszę spróbujcie ciasto zanim je włożycie do foremek czy odpowiada Wam ilość soli, smacznego :)