Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój 1. przepis ;) to musiały być muffinki
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11654
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1260
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2884
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11654
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1260
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2884
Składniki
wiórki uprażyć na suchej patelni
w jednej misce zmieszać suche składniki: mąka, proszek, 2/3 wiórek; w drugiej mokre: mleko, jajka, olej + cukier (ja daje ok 1/4szkl bo lubię mało słodkie, ale można dać więcej
pokroić jabłka na małe kawałki i wymieszać wszystko łyżką, tylko do wstępnego połączenia składników
wlać we foremki, posypać pozostałym kokosem, piec w 180' ok 15-17min, z przepisu wychodzi mi ok 24 szt, bo mam małe foremki, a szkl o obj ok 250ml