Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój 1. przepis ;) to musiały być muffinki
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 688
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 163
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1345
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 688
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 163
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1345
Składniki
wiórki uprażyć na suchej patelni
w jednej misce zmieszać suche składniki: mąka, proszek, 2/3 wiórek; w drugiej mokre: mleko, jajka, olej + cukier (ja daje ok 1/4szkl bo lubię mało słodkie, ale można dać więcej
pokroić jabłka na małe kawałki i wymieszać wszystko łyżką, tylko do wstępnego połączenia składników
wlać we foremki, posypać pozostałym kokosem, piec w 180' ok 15-17min, z przepisu wychodzi mi ok 24 szt, bo mam małe foremki, a szkl o obj ok 250ml