Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój 1. przepis ;) to musiały być muffinki
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2744
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 128
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2744
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 128
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Składniki
wiórki uprażyć na suchej patelni
w jednej misce zmieszać suche składniki: mąka, proszek, 2/3 wiórek; w drugiej mokre: mleko, jajka, olej + cukier (ja daje ok 1/4szkl bo lubię mało słodkie, ale można dać więcej
pokroić jabłka na małe kawałki i wymieszać wszystko łyżką, tylko do wstępnego połączenia składników
wlać we foremki, posypać pozostałym kokosem, piec w 180' ok 15-17min, z przepisu wychodzi mi ok 24 szt, bo mam małe foremki, a szkl o obj ok 250ml