Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój 1. przepis ;) to musiały być muffinki
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11077
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5410
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13323
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11077
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5410
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13323
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5088
Składniki
wiórki uprażyć na suchej patelni
w jednej misce zmieszać suche składniki: mąka, proszek, 2/3 wiórek; w drugiej mokre: mleko, jajka, olej + cukier (ja daje ok 1/4szkl bo lubię mało słodkie, ale można dać więcej
pokroić jabłka na małe kawałki i wymieszać wszystko łyżką, tylko do wstępnego połączenia składników
wlać we foremki, posypać pozostałym kokosem, piec w 180' ok 15-17min, z przepisu wychodzi mi ok 24 szt, bo mam małe foremki, a szkl o obj ok 250ml