Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne muffiny z mąki kukurydzianej i całego ziarna kukurydzy. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Świetne na śniadanie bądź przekąskę.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 185
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1760
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3316
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26814
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 185
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1760
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3316
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26814
Składniki
W dużej misce wymieszać razem suche składniki - mąki, proszek do pieczenia, przyprawy, ser żółty i odsączoną kukurydzę.
Wymieszać składniki mokre: mleko z jajkami i lekko ochłodzonym roztopionym masłem.
Składniki mokre przelać do suchych - mieszać aż do połączenia się składników, ale nie za długo - ciasto powinno być lekko grudkowate.
Wysmarować tłuszczem formę na mufinki, napełniać ciastem do 3/4 objętości. Piec w temperaturze 210 stopni, około 20 minut, aż do momentu gdy patyczek wkłuty do środka mufinki będzie po wyjęciu całkowicie suchy.
Podawać z masłem.