Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne muffiny z mąki kukurydzianej i całego ziarna kukurydzy. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Świetne na śniadanie bądź przekąskę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
W dużej misce wymieszać razem suche składniki - mąki, proszek do pieczenia, przyprawy, ser żółty i odsączoną kukurydzę.
Wymieszać składniki mokre: mleko z jajkami i lekko ochłodzonym roztopionym masłem.
Składniki mokre przelać do suchych - mieszać aż do połączenia się składników, ale nie za długo - ciasto powinno być lekko grudkowate.
Wysmarować tłuszczem formę na mufinki, napełniać ciastem do 3/4 objętości. Piec w temperaturze 210 stopni, około 20 minut, aż do momentu gdy patyczek wkłuty do środka mufinki będzie po wyjęciu całkowicie suchy.
Podawać z masłem.