Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśnik z maślakami

Naleśnik z maślakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 424

Dodano:

Odsłon: 1127

Naleśniki z maślakami to pyszne danie.Niestety można go robić w czasie grzybobrania ponieważ wtedy najlepiej samkują.Oczywiście kto chce poeksperymentować ten może urzyć albo innych grzybów leśnych lub piczarek(nie radze ponieważ nie będzie smaku).

Składniki

  • szklanka mąki
  • mleko, 0.5 l
  • jajko, 1
  • łyżki oleju, 2
  • 3 garstki maślaków
  • 2 cebulki
  • śmietana, 0.2 l
  • 2 listki laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 3 kulki pieprzu czarnego
  • Natka pietruszki
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Naleśnik z maślakami

Przygotowanie

  1. Ciasto na naleśniki dorabiamy wedle proporcji i smażymy piękne placki. Na patelni obok robimy farsz. Przesmażamy cebulkę bez soli na złoto. Dodajemy grzybki pocięte w paseczki, zioła i chwilkę przypiekamy na złoto. Dodajemy śmietankę i natkę pietruszki. Naleśnika nadziewamy pachnącym farszem, oblewamy sosem i zjadamy sobie ze smaczkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń