Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki pachnące cynamonem...
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 83
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 83
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto na naleśniki : Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pijane i powoli dodawać reszte składników w kolejności mleko, żółtka,sól, mąka, woda. Smażyć na rozgrzanej patelni [najlepiej na teflonowej ) Jabłka zetrzeć na grubej tarce, przesmazyć na maśle z cukrem i cynamonem, tak przygotowane nadzienie jabłkowe kłaść na gotowe naleśniki i zawijać w rurony. Można podawać polane gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i bitą śmietaną.