Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki pachnące cynamonem...
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 354
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 760
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 354
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 760
Składniki
Ciasto na naleśniki : Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pijane i powoli dodawać reszte składników w kolejności mleko, żółtka,sól, mąka, woda. Smażyć na rozgrzanej patelni [najlepiej na teflonowej ) Jabłka zetrzeć na grubej tarce, przesmazyć na maśle z cukrem i cynamonem, tak przygotowane nadzienie jabłkowe kłaść na gotowe naleśniki i zawijać w rurony. Można podawać polane gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i bitą śmietaną.