Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden naleśnik o średnicy 25cm i nadzienie to tylko 230 kcal.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10722
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10722
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Jajka roztrzepać, dodać mleko i wodę i dokładnie wymieszać. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypać trochę mąk i mieszać, znowu trochę mąki i mieszać (można miksować)- tak, aby nie było grudek w cieście. Ciasto jest już gotowe. Ostawić je na około 20 minut, żeby mąka napęczniała. W tym czasie jabłka umyć i obrać oraz zetrzeć na tarce na średnich lub małych oczkach. Dodać cukier cynamonowy lub cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Patelnię teflonową postawić na palniku i usmażyć naleśniki (jeśli nie masz patelni teflonowej prawdopodobnie musisz użyć oleju do smażenia i dodaj też olej do ciasta kilka łyżek oleju, żeby naleśniki nie wpijały tego na którym je smażymy). Na naleśniki położyć porcję jabłek i zawinąć w rulonik. Takich naleśników już nie trzeba podsmażać. Smacznego!