Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden naleśnik o średnicy 25cm i nadzienie to tylko 230 kcal.
Jajka roztrzepać, dodać mleko i wodę i dokładnie wymieszać. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypać trochę mąk i mieszać, znowu trochę mąki i mieszać (można miksować)- tak, aby nie było grudek w cieście. Ciasto jest już gotowe. Ostawić je na około 20 minut, żeby mąka napęczniała. W tym czasie jabłka umyć i obrać oraz zetrzeć na tarce na średnich lub małych oczkach. Dodać cukier cynamonowy lub cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Patelnię teflonową postawić na palniku i usmażyć naleśniki (jeśli nie masz patelni teflonowej prawdopodobnie musisz użyć oleju do smażenia i dodaj też olej do ciasta kilka łyżek oleju, żeby naleśniki nie wpijały tego na którym je smażymy). Na naleśniki położyć porcję jabłek i zawinąć w rulonik. Takich naleśników już nie trzeba podsmażać. Smacznego!
Przepis dnia
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 161
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 296
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 106
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 591
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 161
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 296
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 106
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 591
Składniki
Jajka roztrzepać, dodać mleko i wodę i dokładnie wymieszać. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypać trochę mąk i mieszać, znowu trochę mąki i mieszać (można miksować)- tak, aby nie było grudek w cieście. Ciasto jest już gotowe. Ostawić je na około 20 minut, żeby mąka napęczniała. W tym czasie jabłka umyć i obrać oraz zetrzeć na tarce na średnich lub małych oczkach. Dodać cukier cynamonowy lub cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Patelnię teflonową postawić na palniku i usmażyć naleśniki (jeśli nie masz patelni teflonowej prawdopodobnie musisz użyć oleju do smażenia i dodaj też olej do ciasta kilka łyżek oleju, żeby naleśniki nie wpijały tego na którym je smażymy). Na naleśniki położyć porcję jabłek i zawinąć w rulonik. Takich naleśników już nie trzeba podsmażać. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 117
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 145