Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1477
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1667
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1477
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1667
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Obierz krewetki, natnij grzbiet, wyjmij jelito. 2. Oczyszczone krewetki wypłucz i dopraw sola i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Zafoliuj i odstaw do lodówki na 1 godzinę. 3. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Przekrój serki kozie na połówki. Cebulę pokrój w piórka. 4. Z foli aluminiowej oderwij kawałek o długości 50 cm. Złóż na pół i dobrze zawiń dłuższe brzegi, pieca na 10-15 minut. aby powstała aluminiowa torebka. Do każdej kieszonki włóż po 4 krewetki, kawałku sera, szczypcie koperku, odrobinie cebuli. Skrop miodem. Zawiń trzeci brzeg kieszonki i wstaw do Smacznego!!!