Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna papryka właściwie do wszystkiego
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Paprykę opiekamy w piekarniku,przekładamy do woreczka i zamykamy w garnku z pokrywką aż wystygnie.Obieramy ze skóry.Trochę pracochłonne ale warto sie poświęcic.W garnku zagotowujemy ocet z wodą w proporcji 1do5(np 0.5 szkl octu,2,5 szkl wody)2łyżki cukru,lyżeczka soli,czosnek obrany z łupinek i gałązki świeżego rozmarynu,do gotującego wywaru wkładamy obraną paprykę na 3 min od zagotowania.Odlewamy wywar,przekładamy do słoja paprykę,czosnek i rozmaryn.zalewamy wszystko oliwą,zakręcamy słoik.Przechowywac w zimnym miejscu.Można jeśc na chlebie albo podac z serem feta,na płat papryki położyc kawałek fety posypac np bazylią,można zmiksowac i dodac taką paprykę do sosu paprykowego-nada oryginalnego smaku.