Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna papryka właściwie do wszystkiego
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 121
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 303
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1272
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2301
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25659
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 121
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 303
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1272
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2301
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25659
Składniki
Paprykę opiekamy w piekarniku,przekładamy do woreczka i zamykamy w garnku z pokrywką aż wystygnie.Obieramy ze skóry.Trochę pracochłonne ale warto sie poświęcic.W garnku zagotowujemy ocet z wodą w proporcji 1do5(np 0.5 szkl octu,2,5 szkl wody)2łyżki cukru,lyżeczka soli,czosnek obrany z łupinek i gałązki świeżego rozmarynu,do gotującego wywaru wkładamy obraną paprykę na 3 min od zagotowania.Odlewamy wywar,przekładamy do słoja paprykę,czosnek i rozmaryn.zalewamy wszystko oliwą,zakręcamy słoik.Przechowywac w zimnym miejscu.Można jeśc na chlebie albo podac z serem feta,na płat papryki położyc kawałek fety posypac np bazylią,można zmiksowac i dodac taką paprykę do sosu paprykowego-nada oryginalnego smaku.