Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna papryka właściwie do wszystkiego
Paprykę opiekamy w piekarniku,przekładamy do woreczka i zamykamy w garnku z pokrywką aż wystygnie.Obieramy ze skóry.Trochę pracochłonne ale warto sie poświęcic.W garnku zagotowujemy ocet z wodą w proporcji 1do5(np 0.5 szkl octu,2,5 szkl wody)2łyżki cukru,lyżeczka soli,czosnek obrany z łupinek i gałązki świeżego rozmarynu,do gotującego wywaru wkładamy obraną paprykę na 3 min od zagotowania.Odlewamy wywar,przekładamy do słoja paprykę,czosnek i rozmaryn.zalewamy wszystko oliwą,zakręcamy słoik.Przechowywac w zimnym miejscu.Można jeśc na chlebie albo podac z serem feta,na płat papryki położyc kawałek fety posypac np bazylią,można zmiksowac i dodac taką paprykę do sosu paprykowego-nada oryginalnego smaku.
Papryka to moje ulubione warzywo, na doddatek bardzo bogate w witaminy.
Odsłon: 8061
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 265
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 115
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 195
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 267
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 212
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 265
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 115
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 195
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 267
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 212
Składniki
Paprykę opiekamy w piekarniku,przekładamy do woreczka i zamykamy w garnku z pokrywką aż wystygnie.Obieramy ze skóry.Trochę pracochłonne ale warto sie poświęcic.W garnku zagotowujemy ocet z wodą w proporcji 1do5(np 0.5 szkl octu,2,5 szkl wody)2łyżki cukru,lyżeczka soli,czosnek obrany z łupinek i gałązki świeżego rozmarynu,do gotującego wywaru wkładamy obraną paprykę na 3 min od zagotowania.Odlewamy wywar,przekładamy do słoja paprykę,czosnek i rozmaryn.zalewamy wszystko oliwą,zakręcamy słoik.Przechowywac w zimnym miejscu.Można jeśc na chlebie albo podac z serem feta,na płat papryki położyc kawałek fety posypac np bazylią,można zmiksowac i dodac taką paprykę do sosu paprykowego-nada oryginalnego smaku.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 3136
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 232