Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na kolację. Łatwe i smaczne.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 102
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 824
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4374
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 102
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 824
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4374
Składniki
Wymieszać śmietanę, drożdże oraz cukier, sół i gałkę muszkatołową. Dodać mąkę i masło, wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować ciasto, pokroić w prostokąty, owijać nimi parówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Można posypać sezamem lub łuskanym słonecznikiem. Rozłożyć na blasze natłuszczonej olejem. Piec ok. 30 min w temperaturze 180-190 st.