Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na przyjęcia
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Składniki
mąkę, jajka, mleko, sól, cukier i proszek do pieczenia łączymy ze sobą aby powstała jednolita masa, o konsystencji bardzo gęstej śmietany, parówki kroimy wzdłuż na pół, a następnie wszerz na pół, obtaczając w uprzednio przygotowanej masie. Wrzucamy do wrzącego oleju i czekamy, aż się zarumienią i po kilku chwilach wyciągamy.