Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu, niezwykle smaczne i efektownie wyglądające.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 142
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13321
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3781
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 142
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13321
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3781
Składniki
Ścieramy seler na tarce (najmniejsze oczka) i mieszamy z majonezem, aby warzywo nie czerniało. Wazne jest, by robić to na bieżąco, bo wtedy mamy gwarancję, że seler pozostanie biały.
Orzechy siekamy bardzo drobno, do tego równie drobno posiekana cebula, jabłko starte na tarce i tynczyk odsączony z oleju.
Całość mieszamy i w razie potrzeby dodajemy majonez, w zależności jak rzadką konsystencję pasty chcemy otrzymać. sól, pieprz do smaku
Kroimy bagietkę na kanapki, na każdej kładziemy plaster salami, wykładamy pastę, ozdabiamy orzechem i oliwką.