Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu, niezwykle smaczne i efektownie wyglądające.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 816
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2049
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 816
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2049
Składniki
Ścieramy seler na tarce (najmniejsze oczka) i mieszamy z majonezem, aby warzywo nie czerniało. Wazne jest, by robić to na bieżąco, bo wtedy mamy gwarancję, że seler pozostanie biały.
Orzechy siekamy bardzo drobno, do tego równie drobno posiekana cebula, jabłko starte na tarce i tynczyk odsączony z oleju.
Całość mieszamy i w razie potrzeby dodajemy majonez, w zależności jak rzadką konsystencję pasty chcemy otrzymać. sól, pieprz do smaku
Kroimy bagietkę na kanapki, na każdej kładziemy plaster salami, wykładamy pastę, ozdabiamy orzechem i oliwką.