Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne, bez konserwantów i nie wiadomo czego tam jeszcze...E-coś
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
Składniki
Mięsa i słoninę ugotować z wszystkimi jarzynami i przyprawami (jak na rosół). Wątrobę ugotować oddzielnie b.krótko. Mięsa z jarzynami i przyprawami jak będą miękkie to odcedzić i rosół zostawić.
Przysmażyć dosyć dużo cebuli na oleju. Wszystko zemleć 2 razy z namoczoną bułką.
Wyrobić wszystko z 4 jajkami dodając do tego rosołu. (Nie może być za rzadkie)
Blaszki (keksówki) wyścielić brązowym papierem do pieczenia. Piec około 2 godzin co jakiś czas polewając rosołem.