Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze natychmiast po wyjęciu z piecyka.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 398
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 161
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 398
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 161
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 116
Składniki
Ciasto:drożdze zalać odrobiną ciepłego mleka wsypać łyżkę cukru i mąki.Pozostawić do wyrośnięcia.Margarynę(Kasia) rozpuścić w rondelku.Wsypać mąkę do miski ,wlać urośnięte drożdze , kilka łyżek mleka,cukier i sól.Zagnieść ciasto i dodawać powoli margarynę.Wyrobić ciasto ,az będzie odchodzić od ręki. Farsz :cebulę pokroić i przesmażyć.Odzielnie lekko przesmażyć pieczarki.Obydwa składniki zmielić w maszynce i doprawić solą i pieprzem. Ciasto przełożyć na stolnicę rozwałkować na dość cienki placek,rozsmarować farsz i zwijać jak roladę.Pokroić ukośnie i ulożyć w odstępach na blaszcze.Pozostawić do wyrośnięcia.PIEC 30 min w tem 180 stopni.