Do góry

Przekąski Przepis na:

PASZTECIKI Z PIECZARKAMI

PASZTECIKI Z PIECZARKAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 3995

Najlepsze natychmiast po wyjęciu z piecyka.

Składniki

  • mąka, 25 dkg
  • drożdze, 3 dkg
  • margaryna, 12 dkg
  • mleko, kilka łyżek
  • cukier, 3 łyżki
  • sól, do smaku
  • pieczarka, 30 dkg
  • cebule, 3 duże
  • tłuszcz, do smażenia
  • sól i pierrz, do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
PASZTECIKI Z PIECZARKAMI

Przygotowanie

  1. Ciasto:drożdze zalać odrobiną ciepłego mleka wsypać łyżkę cukru i mąki.Pozostawić do wyrośnięcia.Margarynę(Kasia) rozpuścić w rondelku.Wsypać mąkę do miski ,wlać urośnięte drożdze , kilka łyżek mleka,cukier i sól.Zagnieść ciasto i dodawać powoli margarynę.Wyrobić ciasto ,az będzie odchodzić od ręki. Farsz :cebulę pokroić i przesmażyć.Odzielnie lekko przesmażyć pieczarki.Obydwa składniki zmielić w maszynce i doprawić solą i pieprzem. Ciasto przełożyć na stolnicę rozwałkować na dość cienki placek,rozsmarować farsz i zwijać jak roladę.Pokroić ukośnie i ulożyć w odstępach na blaszcze.Pozostawić do wyrośnięcia.PIEC 30 min w tem 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń