Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska z niekoniecznie nudnych jajek.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5873
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9702
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 323
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5873
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9702
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 323
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu wodę odcedzamy, jajka zalewając zimną.
Jajek nie obieramy ze skorupki! Przecinamy je wzdłuż na pół.
Delikatnie (żeby nie pokruszyć skorupek) wyjmujemy żółtko z białkiem, przekładamy je do miseczki.
Kroimy drobno pietruszkę, dodajemy ją do jajek.
Widelcem rozdrabniamy jajka (można zrobić to robotem kuchennym, należy jednak uważać, żeby nie zrobiła nam się jednolita masa), mieszając je z pietruszką. Dodajemy sól i pieprz oraz inne przyprawy, według smaku.
Tak przygotowany farsz nakładamy do jajek. Gotowe jajka kładziemy na blaszce.
Do wcześniej rozgrzanego piekarnika (ok. 150-180 st.) wkładamy przygotowane jajka. Pieczemy je ok. 15-30 minut, w zależności od ustawionego trybu.
Upieczone jajka można jeść i na ciepło, i na zimno. Smacznego!