Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, efektowne danie. Świetny dodatek lub przekąska.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 257
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4839
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44902
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 519
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 257
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4839
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44902
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 519
Składniki
Papryczki w całości pieczemy w piekarniku, w temp. 200 stopni, około 30 minut. Czas pieczenia zależy od papryki. Moje słodkie chili nie potrzebowało więcej niż 20-25 minut. Jeżeli użyjecie bardziej miesistej papryki, może potrzebować 40 minut. Gdy skórka zacznie pękac i gdzieniegdzie zbrązowieje, papryki są gotowe.
Po wyciągnięciu wkładamy do zamykane torebki i czekamy aż wystygną. Po tym czasie obieramy że skórki i usuwamy pestki, jeśli są.
Przygotowujemy winegret. Oliwa, ocet winny (4:1), pół ząbka czosnku przecisniete przez praskę, 2-3 plasterki ostrego chili, sól. Mieszamy wszystko w filiżance za pomocą widelca i gotowe. Polewamy papryki, posypujemy poszatkowaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.