Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10915
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6260
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13211
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10915
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6260
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13211
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4951
Składniki
wszystko wymieszać jak się za bardzo klei dodać więcej mąki i wymieszać
zagnieść ciasto aż powstanie jednolita kula
Potem rozwałkować ciasto i uformować pierniczki.
piec pierniczki w temperaturze 200 stopni ok.5min trzeba też uważać bo pierniczki szybko się pieką i dobrze mieć pod ręką jakiś patyk od szaszłyka!
przepis na lukier:wymieszać cukier puder z wodą