Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Składniki
wszystko wymieszać jak się za bardzo klei dodać więcej mąki i wymieszać
zagnieść ciasto aż powstanie jednolita kula
Potem rozwałkować ciasto i uformować pierniczki.
piec pierniczki w temperaturze 200 stopni ok.5min trzeba też uważać bo pierniczki szybko się pieką i dobrze mieć pod ręką jakiś patyk od szaszłyka!
przepis na lukier:wymieszać cukier puder z wodą