Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste ale nie tłuste ! piersi z kurczaka.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 38
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 960
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 38
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 960
Składniki
Umyte piersi z kurczaka należy bogato obsypać przyprawą do kurczaka Kamis i delikatnie oregano. Pozostawić na ok. 10 minut, można je wstawić na ten czas do lodówki.
Następnie posmarować również bogato, jogurtem naturalnym. Należy przygotować sobie 2 kawałki folii. Pierś z kurczaka z jogurtem ułożyć na folii, następnie zawinąć w kopertę. Po upływnie około 20-30 minut należy przystąpić do pieczenia. Ja piekę w piekarniku halogenowym, więc ustawiam temp. na 200 stopni i czas- ok.35-40 minut. Po upieczeniu piersi wyciągnąć z folii i podawać np. z ryżem jaśminowym prażonym po afrykańsku mojego przepisu i surówkami. Smacznego.