Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste ale nie tłuste ! piersi z kurczaka.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Umyte piersi z kurczaka należy bogato obsypać przyprawą do kurczaka Kamis i delikatnie oregano. Pozostawić na ok. 10 minut, można je wstawić na ten czas do lodówki.
Następnie posmarować również bogato, jogurtem naturalnym. Należy przygotować sobie 2 kawałki folii. Pierś z kurczaka z jogurtem ułożyć na folii, następnie zawinąć w kopertę. Po upływnie około 20-30 minut należy przystąpić do pieczenia. Ja piekę w piekarniku halogenowym, więc ustawiam temp. na 200 stopni i czas- ok.35-40 minut. Po upieczeniu piersi wyciągnąć z folii i podawać np. z ryżem jaśminowym prażonym po afrykańsku mojego przepisu i surówkami. Smacznego.