Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, tania i przede wszystkim PYSZNA !!!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Paprykę oczyścić , umyć i pokroić w kosteczkę. Fasolę oraz kukurydzę opłukac pod zimną wodą i osączyc na sitku.
Następnie przygotować pikantny sos. Cebulę obrać i pokroić na piórka. Plasterki wędzonego boczku wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Potem zeszklic cebulkę. Wlać ketchup, zamieszać, krotko zagotować, odstawic do ostygnięcia. Potem dodać kilka kropli tabasco.
Sałatę wymieszać w misce z papryką, fasolą i kukurydzą. Polać juz ostudzonym sosem. Miskę przykryc na 15 min. ( aby składniki przeszły smakiem sosu). Wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażone plasterki boczku.