Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, tania i przede wszystkim PYSZNA !!!
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 337
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 288
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 337
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 288
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 147
Składniki
Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Paprykę oczyścić , umyć i pokroić w kosteczkę. Fasolę oraz kukurydzę opłukac pod zimną wodą i osączyc na sitku.
Następnie przygotować pikantny sos. Cebulę obrać i pokroić na piórka. Plasterki wędzonego boczku wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Potem zeszklic cebulkę. Wlać ketchup, zamieszać, krotko zagotować, odstawic do ostygnięcia. Potem dodać kilka kropli tabasco.
Sałatę wymieszać w misce z papryką, fasolą i kukurydzą. Polać juz ostudzonym sosem. Miskę przykryc na 15 min. ( aby składniki przeszły smakiem sosu). Wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażone plasterki boczku.