Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15116
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3428
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8909
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15116
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3428
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8909
Składniki
Ciasto na nalesniki: 2szkl maki, pol szkl mleka, pol szkl wody gazowanej, 2 jajka, szczypta galki muszkatalowej,szczypta soli, 50 g masla (stopic)- wszystko razem wyrobic na ciasto
na patelnie wrzucamy posiekana cebulke, podsmazamy , dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy az si wysmazy woda , nastepnie dodajemy keczup i maly serek topiony - wszystko laczymy w mase. Mozna dodac tez posiekana pietruszke.
Na nalesnik kladziemy plaster sera , na to farsz i zwijamy lub skladamy
Na patelni roztapiamy maslo i kladziemy nalesniki, podsmazamy na brozowo z kazdej strony. Mozemy juz tylko podawac. Najlepiej smakuja na cieplo.