Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17444
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17444
Składniki
Ciasto na nalesniki: 2szkl maki, pol szkl mleka, pol szkl wody gazowanej, 2 jajka, szczypta galki muszkatalowej,szczypta soli, 50 g masla (stopic)- wszystko razem wyrobic na ciasto
na patelnie wrzucamy posiekana cebulke, podsmazamy , dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy az si wysmazy woda , nastepnie dodajemy keczup i maly serek topiony - wszystko laczymy w mase. Mozna dodac tez posiekana pietruszke.
Na nalesnik kladziemy plaster sera , na to farsz i zwijamy lub skladamy
Na patelni roztapiamy maslo i kladziemy nalesniki, podsmazamy na brozowo z kazdej strony. Mozemy juz tylko podawac. Najlepiej smakuja na cieplo.