Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 543
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8854
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 543
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8854
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Składniki
Ciasto na nalesniki: 2szkl maki, pol szkl mleka, pol szkl wody gazowanej, 2 jajka, szczypta galki muszkatalowej,szczypta soli, 50 g masla (stopic)- wszystko razem wyrobic na ciasto
na patelnie wrzucamy posiekana cebulke, podsmazamy , dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy az si wysmazy woda , nastepnie dodajemy keczup i maly serek topiony - wszystko laczymy w mase. Mozna dodac tez posiekana pietruszke.
Na nalesnik kladziemy plaster sera , na to farsz i zwijamy lub skladamy
Na patelni roztapiamy maslo i kladziemy nalesniki, podsmazamy na brozowo z kazdej strony. Mozemy juz tylko podawac. Najlepiej smakuja na cieplo.