Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten sposób możesz wykorzystać ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11940
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11940
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka i mąkę. Zagnieć, uformuj gruby wałek na opruszonej mąką stolnicy. Pokrój go, ulep owalne placki i odrazu wkładaj je na gorący olej. Smaż z obu stron na złoto, podawaj na gorąco, odrazu po zdjęciu z patelni.
Dobrym dodatkiem jest pikantny sos pomidorowy. Placki można też przestudzić i posmarować pastą z wędzonej makreli. Dobrze smakują też z sosami pieczeniowymi, majonezowymi i śmietaną. W wersji dla dzieci można podać je po prostu posypane cukrem.
SMACZNEGO!