Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten sposób możesz wykorzystać ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka i mąkę. Zagnieć, uformuj gruby wałek na opruszonej mąką stolnicy. Pokrój go, ulep owalne placki i odrazu wkładaj je na gorący olej. Smaż z obu stron na złoto, podawaj na gorąco, odrazu po zdjęciu z patelni.
Dobrym dodatkiem jest pikantny sos pomidorowy. Placki można też przestudzić i posmarować pastą z wędzonej makreli. Dobrze smakują też z sosami pieczeniowymi, majonezowymi i śmietaną. W wersji dla dzieci można podać je po prostu posypane cukrem.
SMACZNEGO!