Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,tanie.Wymaga wcześniejszego obcowania z naturą ;) Ps. Dla kompletnych beztalenci
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8123
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2767
Polecam.
Odsłon: 1346
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8123
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2767
Polecam.
Odsłon: 1346
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Ziemniaki obrać,umyć(porządnie).Zetrzeć na drobnej tarce razem z cebulami.Posolić i popieprzyć do smaku.Dodać jajka. Wymieszać dokładnie. Dodać mąkę i powtórzyć mieszanie ;) Smażyć na rozgrzanym oleju małe porcje nakładane łyżką.
Sos: rozpuścić margarynę i wrzucić poszatkowaną cebulkę.Zeszklić(nie spalić), wrzucić grzyby,trochę kucharka i dusić pod przykryciem aż będą miękkie. Podlać troszkę przegotowaną wodą. Rozrobić 2 łyżki mąki ze śmietaną i wlać to do grzybów. Mieszać trzepaczką żeby się nie zrobiły grudki. Pogotować trochę.
Ps. Położyć usmażone placki na talerz i polać sosem.