Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TROSZKĘ PRACOCHŁONNY ALE ZA TO SMACZNY POMYSŁ NA OBIAD LUB KOLACJĘ :))
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1456
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 518
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1456
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 518
Składniki
Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z majonezem i śmietaną. Przyprawiamy do smaku. Rzodkiewkę, pomidory i ogórki pokroimy w plasterki.Startą na tarce jarzynowej o grubych oczkach marchewkę i ziemniaki mieszamy z mąką i jajkiem. Tak zrobione ciasto doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej formując owalne placki. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Na talerzu kładziemy najpierw jeden placek a na niego kawałki mięsa później pomidora, ogórka i rzodkiewkę. Wszystko polewamy sosem i przykrywamy drugim plackiem.
SMACZNEGO:))