Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TROSZKĘ PRACOCHŁONNY ALE ZA TO SMACZNY POMYSŁ NA OBIAD LUB KOLACJĘ :))
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35993
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 162
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 346
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35993
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 162
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 346
Składniki
Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z majonezem i śmietaną. Przyprawiamy do smaku. Rzodkiewkę, pomidory i ogórki pokroimy w plasterki.Startą na tarce jarzynowej o grubych oczkach marchewkę i ziemniaki mieszamy z mąką i jajkiem. Tak zrobione ciasto doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej formując owalne placki. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Na talerzu kładziemy najpierw jeden placek a na niego kawałki mięsa później pomidora, ogórka i rzodkiewkę. Wszystko polewamy sosem i przykrywamy drugim plackiem.
SMACZNEGO:))